Falsafah Yayasan Matri

Berusaha bersungguh-sungguh dan berdoa kepada Allah SWT supaya dapat mengumpulkan wang sebanyak mungkin dengan cara yang bersih dan syar'ie bagi mewujudkan satu dana yang berfungsi sebagai pengumpul wang dan pengagih wang untuk membantu anggota-anggota masyarakat tanpa prejudis, pilih kasih atau kepentingan politik dengan cara:

  1. Menyediakan peruntukan biasiswa, dermasiswa, pinjaman pendidikan tinggi, penajaan latihan, anugerah, promosi, penyelidikan, penerbitan dan pelbagai program bertindak ke arah menyumbang samada secara langsung ataupun tidak langsung kepada objektif penubuhan Yayasan, orang Muslim, saudara baru, pelajar, orang miskin, dhaif dan orang awam dan/atau;
  2. Membiayai pelbagai aktiviti kebajikandan kemasyarakatan untuk manfaatpengasas, organisasi kerajaan atau bukan kerajaan, badan sukarela, agama, sains, sosial kesenian, teknologi, kebudayaan dan pendidikan.

Hebahan

 

 

 

 

 

MESYUARAT AGUNG PIBG KALI KE-2

 

TARIKH : 17 MAC 2017

MAKLUMAT LANJUT AKAN DIMAKLUMKAN MELALUI WHATSAPP GROUP IBU BAPA/GURU KELAS

 

TUISYEN MATRI

PENDAFTARAN TINGKATAN 3 DAN 5 TELAH DI BUKA SEKARANG. PELAJAR BOLEH BERDAFTAR DENGAN BAYARAN RM20.

BAGI TINGKATAN 1, 2, DAN 4, PENDAFTARAN AKAN DI BUKA SELEPAS RAYA CINA.

MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG TUISYEN AKAN DIMAKLUMKAN DALAM SURAT DAN DIKIRIM MELALUI PELAJAR SEMASA PULANG BERCUTI RAYA CINA.

MAKLUMAT LANJUT BOLEH HUBUNGI DAN 'WHATSAPP' CIKGU AZLINA 012-582 8617.

TERIMA KASIH.

Video MATRI

SPM

07.11.2016

STAM

17.10.2016

PT3

11.10.2016

Waktu Solat